Kriaušės: vasarinės, rudeninės, žieminės
 Kriaušė Vas. Sviestinė
|
Atspari šalčiui, Vaisiai didoki, labai skanūs, sultingi. Prinoksta 08 vid. augumo.
|
 Kriaušė Alka
|
Vėlyvoji vasarinė kriaušių veislė. Kriaušės skinamos rugsėjo pradžioje, laikosi 15–20 dienų. Vaisiai vienodo dydžio, stambesni už vidutinius, geros prekinės išvaizdos, transportabilūs, atsparūs rauplėms. Vaisiaus odelė skynimo brandoje gelsvai žalia, prinokusių – geltona, įsaulyje išryškėja plytinio raudonumo dryželiai. Minkštimas gelsvai baltas, pusiau tirpstantis, granulių nedaug.
|
 Kriaušė Kliapo mėgstamoji
|
Vidutinio augumo, plačiu, retoku vainiku. Jaunų medžių vaisiai 220 gr., labai gražūs. Minkštimas gelsvai baltas, smulkiai grūdėtas, labai sultingas, aromatingas, labai skanus. Labai ištverminga šalčiui. Kartais pramečiuoja.
|
 Kriaušė Marmurinė
|
Vaisiai skinami rugsėjo antroje pusėje, labai gražūs, skanūs, saldūs, aromatingi, transportabilūs, vidutiniškai atsparūs rauplėms, pakankamai atsparūs rudajam puviniui. Odelė storoka, šiurkšti. Vaismedžiai vidutinio augumo.Derėti pradeda5-6-aisaugimo sode metais, derlinga, dera kasmet.
|
 Kriaušė Konferencinė
|
Vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje, vidutinio stambumo, labai skanūs, saldūs, aromatingi, transportabilūs, pakankamai atsparūs rauplėms ir rudajam puviniui. Odelė storoka, šiurkšti. Vaismedžiai vidutinio augumo.Derėti pradeda 3-4-ais augimo metais, dera gausiai.
|
 Kriaušė Patten
|
Vėlyvoji rudeninė kriaušių veislė. Vaisiai skinami rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, vartojami iki gruodžio mėnesio. Jie stambūs, vienodo dydžio, transportabilūs. Odelė žalsvai geltona, įsaulyje raustelėjusi, ant pavienių vaisių būna rūdžių dėmių. Minkštimas kreminės spalvos, pusiau tirpstantis, salstelėjęs. Aplink sėklalizdį yra granulių.
|
 Kriaušė Aleksandra Lukas
|
Prancūziška veislė,vėlyva,dera vidutiniškai gausiai,vaisiai stambūs,gražūs,žali.Atspari rauplėms,nepūva ant medžio.
|
 Kriaušė Belaruskaja Pozniaja
|
Vidutinio augumo, labai šakotas vainikas. Labai atspari rauplėms. Dera pastoviai ir gausiai. Žieminė – nuskynus10 pab. laikosi iki 04. Vaisiai 80 – 100 gr., labai sultingi, skanūs.
|
 Kriaušė Alvita
|
Latviška veislė.Vidutiniškai augūs, vainikas rutuliškas.Vidutinio derlingumo.Vidutinio dydžio gaivaus aromato, saldžiarūgščiai, sultingi.Atspari šalčiams ir ligoms.
|
 Kriaušė Alna
|
Skinama rugpjūčio pabaigoje-rugsėjo pradžioje.Vidutinio dydžio,vaisiai prinokę ryškiai geltonos spalvos,sultingi,saldūs.Rauplėms ir puviniui atspari.Žiema ištvermingi.
|
 Alsa kriaušė
|
Vaisiai skanūs, transportabilūs, stambūs ar labai stambūs (200-250 g), plačiai kūgiški ar plačiai kriaušiški. Odelė skynimo brandoje gelsvai žalia, vartojimo -žalsvai geltona ar geltona, įsaulyje -raustelėjusi, taurelė rūdėta. Joje gausu stambių žalsvų ir rudų lenticelių. Minkštimas gelsvai baltas, pusiau tirpstantis, sultingas, salstelėjęs, aromatingas, su šiek tiek jaučiamu specifiniu kadagio prieskoniu. Alpink sėklalizdį nedaug granulių. Vartojami švieži ir perdirbami. Skinami rugsėjo pabaigoje, nuskinti laikosi 30-35 dienas.Ši veislė atspari rauplėms ir rudajam puviniui. Vietai ir dirvai nėra reikli, todėl auginama įprastai.
|
 Kliapo megstamoji kriaušė
|
Vėlyva vasarinė kriaušių veislė, sukurta JAV. Vaisiai noksta rugpjūčio pabaigoje, rugsėjo pradžioje. Jie stambesni už vidutinius arba stambūs (170 – 210g), beveik vienodi, gražūs, labai skanūs, saldūs, aromatingi, beveik atsparūs rauplėms ir rudajam puviniui. Odelė žalsvai gelsva ar geltona, su plytinio raudonumo dryželiais.
|
 Vasarinė sviestine kriaušė
|
pasižymi atsparumu rauplėms ir puviniui. Noksta rugpjūčio pabaigoje. Vaisiai yra stambūs ir labai stambūs (200– 300g), žalsvai geltona odele, įsaulyje padengti neryškios plytinio raudonumo spalvos. Minkštimas labai sultingas, tirpstantis, ypatingai skanus. Šalčiams atspari. Mėgsta sausesnę vietą.
|
 Kriaušė xena
|
Rudeninė kriaušių veislė. Vaisiai skinami rugsėjo viduryje.
|
 Suvenirs kriaušė
|
Perspektyvi dalinai savidulkė latviška rudeninė veislė. Vaisiai vidutiniai ir stambesni už vidutinius, trumpos kriaušiškos formos, odelė žalia, iš dalies nusispalvinusi rausvais dryžiais, minkštimas švelnus, tirpstantis, saldus, labai skanus.
|